BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Sunday, October 23, 2011

MAKANAN KAMPUNG

Assalamualaikum...


Ini adalah jering rebus namanya.Ummi yg rebus pagi tadi.Kengkawan sumer pernah makan tak?Kepada yg blum prnah makan, silalah cuba ye.Sedap tau.Nak lagi sedap, jering tu ditumbuk dulu then baru cicah ngn kelapa parut yg dah digaul dengan gula..seperti yg tertera dalam gambar di atas, yang dalam mangkuk putih tu adalah jering yang dah ditumbuk oleh ummi saya.peerrrggghhh...mmg terangkat.(saya tukang makan je,ummi sy yg tumbukkan..ha2)..Tambah2 pulak makan time hujan..

Rasanya sepanjang saya dok KL, x de pulak jumpa jering rebus ni kat mana2 area sekitar KL ni. Time balik kampung ni la dapat jumpa makanan2 macam ni. Esok nak bodek mak ajak gi beli ubi pulak.Tetiba rasa nak makan ubi rebus...huhu...


 wne: aduss..lapar la pulak dok story mory pasal makan2 nih..kena gi selongkar dapur la jawabnya...=P